Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

1000ste deelnemer Schoon Erf Schoon Water in zonnetje gezet

Foto: Alex J. de Haan

De 1000ste deelnemer aan het project Schoon Erf, Schoon Water in Fryslân is maandag 9 oktober in het zonnetje gezet. Maatschap de Vries-de Haan (Auke, Tineke en Lucas) uit Nijeholtwolde ontving taart, bloemen en een nieuwe bezem uit handen van Marian Jager van Wetterskip Fryslân, Pieter de Jong van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond  en Hans Hoekstra, voorzitter van LTO Noord afdeling Weststellingwerf.
 
Sinds de start van het project Schoon Erf, Schoon Water in oktober 2016 melden zich meer dan 1000 Friese melkveehouders als deelnemer aan. Maatschap de Vries-de Haan was eind vorige week de 1000ste. Inmiddels staat de teller al op 1100.
 
In Schoon Erf, Schoon Water, een samenwerkingsverband van Wetterskip  Fryslân, LTO Noord, Agrarische Jongeren Friesland en NMV, werken melkveehouders in Fryslân aan het terugdringen van erfafspoeling en daarmee aan de verbetering van de waterkwaliteit. De provincie Fryslân is medefinancier.
 
Voordelen
Deelnemende melkveehouders profiteren van de voordelen die dit unieke project biedt. Zij krijgen een gratis bedrijfsadviesbezoek van twee adviseurs. Zij denken  met melkveehouders mee over de meest effectieve maatregelen om erfafspoeling te voorkomen.  Na het nemen van de afgesproken maatregelen voldoen melkveehouders aan de wet- en regelgeving.
 
Melkveehouders die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat nog tot 15 oktober aanstaande doen via www.schoonerfschoonwater.frl